Sănătate: 10 metode mai puţin obişnuite pentru a te lăsa de fumat

Pariaţi cu cineva că vă puteţi lăsa. Miza pariului… orice lucru care vă face plăcere. Faptul că veţi căpăta ceva, orice, ce vă doriţi poate fi destul de motivant, chiar dacă preţul este renunţatul la fumat.
Faptul că fumatul dăunează grav sănătăţii este extrem de cunoscut. La fel de cunoscut este şi faptul că este foarte greu să te laşi de fumat, iar metodele de genul plasture, gumă de mestecat sau cititul de cărţi motivante nu sunt tot timpul eficiente. Health.com le-a cerut cititorilor săi să posteze pe site căteva dintre metodele mai puţin obişnuite care se dovediseră eficiente în procesul de renunţat la fumat pentru a-i ajuta pe oamenii din întreaga lume să scape de dăunătorul obicei.
01. Primul care a venit cu o idee inedită este fiul de 14 ani al celebrului rocker John Mellencamp. Acesta a creat un cont Facebook intitulat: 1.000.000 de prieteni pentru ca John Mellencamp să se lase de fumat. Astfel, în momentul în care contul va avea respectivul număr de prieteni online, rockerul a jurat că se va lăsa de fumat. Până acum 290.000 de oameni s-au alăturat cauzei.
02. O altă idee este să luaţi pachetul de ţigări, să-l băgaţi într-o pungă şi să-l îngropaţi. De fiecare dată când veţi vrea să fumaţi veţi fi nevoiţi să-l dezgropaţi şi să-l îngropaţi la loc. Iar lenea e mare…
03. Pariaţi cu cineva că vă puteţi lăsa. Miza pariului… orice lucru care vă face plăcere. Faptul că veţi căpăta ceva, orice, ce vă doriţi poate fi destul de motivant, chiar dacă preţul este renunţatul la fumat.
04. Calculaţi în fiecare lună cât aţi dat şi cât urmează să plătiţi luna care vine pentru ţigări. Adunaţi suma şi comparaţi-o cu datoriile pe care le aveţi! Lipsa banilor poate fi, la urma urmei, un motiv întemeiat să vă lăsaţi de fumat.

Related posts

Leave a Comment