Sfârșit de stagiune la Teatrul Maghiar de Stat Cluj

Teatrul Maghiar de Stat Cluj închide o stagiune de succes, 2013/2014, cu multe spectacole de calitate. Stagiunea se va închide abia după premiera absolută a spectacolului Serena in X-tremis de Stephanie Robinson, Theodore Shank şi Adele Edling Shank, regia István Albu, care va avea loc duminică, 29 iunie, ora 19.00, în Sala Mare.
„În cea de a 221-a stagiune a Teatrului Maghiar de Stat Cluj au avut loc nouă premiere. Pe parcursul acesteia, la cele 181 de spectacole au fost prezenţi 24.690 de spectatori, un număr mai mare faţă de stagiunile anterioare. Spectacolul Victor sau copiii la putere de Roger Vitrac, pus în scenă de Silviu Purcărete, a câştigat premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol al anului 2013 și a avut încă trei nominalizări (cel mai bun regizor: Silviu Pucărete, cel mai bun actor în rol secundar: Zsolt Bogdán, cea mai bună actriţă în rol secundar: Csilla Albert), iar spectacolul Dantelă, după romanul Mamó de Angi Máté, regia Kinga Mezei, a câștigat premiul publicului la Festivalul Național de Teatru de la Pécs. Spectacolele Brad de Crăciun la familia Ivanov de Al. I. Vvedenski, regia: András Urbán; L-am servit pe regele Angliei de Bohumil Hrabal, regia: Michal Docekal, proiectul lui András Visky și Robert Woodruff Caravaggio Terminal sunt numai câteva dintre cele mai apreciate premiere ale acestei stagiuni” – a declarat directorul teatrului. Gábor Tompa a menţionat şi serata literară Endre Ady care îl are ca protagonist pe Bogdán Zsolt, spectacol care poate fi văzut, pentru ultima oară în această stagiune, vineri, 27 iunie, ora 20.00, în Sala Studio.

Teatrul Maghiar de Stat va deschide stagiunea 2014/2015 în august, cu cele trei spectacolele care se vor juca în cadrul Zilelor Culturale Maghiare din Cluj şi cu alte programe interesante pregătite cu acest prilej. Tot în stagiunea 2014/2015, în perioada 26 noiembrie – 7 decembrie, va avea loc şi cea de a IV-a ediţie a Festivalului Internațional de Teatru Interferențe, organizat de Teatrul Maghiar de Stat.

Related posts

Leave a Comment