Seplecan i-a trimis notificare lui Ponta. Liderul PNL îi cere premierului să stabilească data pentru alegerile pentru șefia Consiliului Județean Cluj

Președintele executiv al PNL Cluj, consilierul județean Mihai Seplecan, i-a trimis o notificare oficială premierului Victor Ponta. El îi cere acestuia să stabilească data organizării alegerilor pentru șefia Consiliului Județean Cluj. Acest post a devenit vacant după ce demisia lui Horea Uioreanu, arestat în luna mai pentru fapte de corupție și care, de ieri, se află în arest preventiv.”Având în vedere faptul că cei din Partidul Social Democrat sunt specialiști în a trage de timp pentru a nu aplica legea sau a o fenta pe ici, pe colo, în părțile ei esențiale, azi, 13.11.2014, prin Adresa nr. 982/13.11.2014, l-am notificat pe premierul Victor Viorel Ponta să respecte Legea și să stabilească data alegerilor pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj, funcție vacantată prin demisia fostului președinte, Horea Uioreanu. Prin Notificare am solicitat ca, până la începutul lunii decembrie a.c., să se adopte o hotărâre de Guvern prin care să stabilească, cel mai târziu la jumătatea lunii ianuarie a anului 2015, conform prevederilor Legii nr. 215/2001 (art. 102 ind. 1, coroborat cu art. 69 alin. 2 și art. 69 alin. 5 coroborat cu art. 9 din Legea nr. 67/2004), a datei de desfășuare a alegerilor parțiale pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Cluj. Conform prevederilor Legii, alegerile trebuie organizate în termen de maximum 90 de zile de la expirarea termenului de 10 zile în interiorul căruia ordinul Prefectului care a constatat încetarea de drept a mandatului poate fi atacat în instanță de către președintele demisionar. Intervalul a trecut, fără a fi contestat ordinul Prefectului. De asemenea, fiind vorba despre alegeri parțiale generate de o situație prevăzută de Legea administrației publice, respectiv cea privind Statutul aleșilor locali, data desfășurării alegerilor trebuie să se stabilească cu cel puțin 35 de zile înaintea votării (art. 9 din Legea 67/2004)”, a afirmat Mihai Seplecan, prin intermediul unui comunicat de presă.

De asemenea, liderul PNL Cluj amenință că îl va da în judecată pe Victor Ponta dacă acesta nu va respecta termenele legale. ”Având în vedere situația legală clară și explicită, sper ca premierul Victor Viorel Ponta să aplice legea, așa după cum o clamează public. Aceasta pentru a nu fi nevoiți să-l acționăm în judecată în Contenciosul Administrativ pentru a-l obliga să respecte principii constituționale ale statului de drept”, a mai afirmat Mihai Seplecan.

Related posts

Leave a Comment