Secţia de judecători a CSM vrea să interzică presei să mai facă dezvăluiri

Secţia de judecători a Consiliului Superior al Magistraturii, la iniţiativa judecatorului Horaţiu Dumbravă, s-a întrunit astăzi pentru a sesiza Inspecţie Judiciară. Judecătorii cer verificari cu privire la faptul că “unii jurnalişti” au adus atingere întregului sistem judiciar și au afectat independența Justiției.
”La vina presei, judecătorii secţiei au adaugat şi declaraţiile “unor politicieni” care au afectat credibilitatea Justiţiei. In preambulul comunicatului lor, au făcut înălţat libertatea presei şi dreptul la informare pe “cele mai înalte culmi” , pentru ca apoi să îi arunce în hău pe jurnaliştii care descoperă fapte suspectate a fi neconforme cu legalitatea şi le fac publice.

Potrivit logicii majorităţii secţiei de judecători de la CSM, dacă presa descoperă o faptă sau un şir de fapte ale unor magistraţi, care sunt suspectate a fi nelegale sau lipsite de moralitate, NU ARE VOIE să le publice pentru că, publicandu-le, se aduce atingere independenţei intregului sistem judiciar.

Pe langă presă, judecătorii au reclamat şi declaraţiile unor politicieni care decredibilizează Justiţia.

Insă nu s-a înţeles daca au sesizat Inspecţia şi pentru faptul că unii lideri de partid sau baroni locali, suspectaţi de fapte de corupţie sunt apăraţi de politicieni, fie prin mitinguri (baronii Constantin Nicolescu sau Antonie Solomon) , fie în Parlament, cum au fost cazurile fostului ministru Victor Paul Dobre (PNL) sau deputatul Ion Stan (PSD) sau că cei din opoziţia de acum au preluat dezvăluirle presei despre scandalul alegerilor de la CSM, care au culminat cu adunări generale de revocare a judecărilor incomozi pentru ministrul Justiţiei Mona Pivniceru şi a susţinătorilor ei, judecători, din CSM”, scrie jurnalista Ondina Gherghuț de la România liberă.

Related posts

Leave a Comment