Salonul Auto de la Frankfurt 2017: Onorând istoria din Le Mans

Ford a introdus în cursul acestui an exclusivul Ford GT ’67 Heritage edition, care-şi propune să aniverseze maşina de curse GT40 Mark IV care a câştigat Le Mans în 1967 cu Dan Gurney şi A.J. Foyt la volan.

Ford GT ’67 Heritage edition oferă un exterior Race Red glossy cu dungi albe şi cu un pachet estetic din fibră de carbon.

Maşina prezintă un pachet grafic distinct pentru portiere şi capotă, cifra 1 vopsită în nuanţa Frozen White, dar şi jante de 20 de inch din aliminiu forjat vopsit în argintiu satinat şi cu prezoane negre. Etrierele roşii şi carcasele argintii ale oglinzilor laterale completează imaginea exterioară.

La interior, versiunea specială oferă o tapiţerie din piele pentru scaunele din fibră de carbon, iar cusăturile de culoare roşie sunt prezente şi pe volan. Centurile de siguranţă au culoarea roşie, iar clapetele de schimbare a treptelor sunt cenuşii. Fiecare dintre unităţile ediţiei speciale primeşte o plăcuţă de identificare înseriată şi fibră de carbon mată pe praguri, aeratoare şi pe consola centrală.

Motorul V6 EcoBoost de 3.5 litri al lui Ford GT oferă 647 CP şi un cuplu de 550 lb.-ft. conform specifica?iilor SAE din Statele Unite ale Americii. Viteza maximă de 347 km/h transformă Ford GT în cel mai rapid vehicul pe circuit construit vreodată de Ford.

Related posts

Leave a Comment