Românii se pregătesc pentru învierea Domnului

Au rămas câteva ore până la învierea Domnului. Lumina de la Mormântul Sfânt va ajunge la Bucureşti peste mai puţin de o oră. Preafericitul Părinte Daniel va ţine slujba de Înviere la Patriarhia Română, iar la Catedrala Sfântul Iosif se fac ultimele pregătiri pentru că, în acest an, catolicii şi ortodocsi sărbătoresc paştele în aceaşi zi.Românii s-au pregătit după tradiţii pentru această sărbătoare. Doar câteva ore mai sunt până la Sărbătoarea Paştelui. Pregătirile pentru masa pascală sunt în toi. În satele maramureşene tradiţiile sunt respectate cu sfinţenie. De la aceasta mare sarbatoare nu vor lipsi ouăle roşii, cozonacii şi carnea de miel.
Ca în fiecare an, Noaptea Învierii va fi una inedită la malul mării. Arhiepiscopia Tomisului organizează nu una, ci două slujbe pe plajă: una la Constanţa şi una la Mangalia. Lumina va fi adusă la malul mării cu şalupe.
Lumina de la Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a ajuns pentru prima
oară în România anul trecut. Flacăra Sfântă a ajuns la Bucureşti, Braşov, Sibiu, Suceaba, Constanţa şi la mănăstirile din Bucovina.
Sfânta Lumină va fi dusă în toate colţurile lumii, inclusiv în România. Flacăra va ajunge pe Aeroportul “Henri Coandă”, adusă de un episcop român. Apoi va fi transmisă bisericilor din toată ţara.
24.000 de poliţişti vor fi mobilizaţi pentru noaptea de înviere în întreaga ţară, tocmai pentru ca evenimentele care au loc să se desfăşoare fără probleme. Măsuri speciale vor fi luate şi pe şosele. 650 de radare sunt scoase pe principalele drumuri naţionale în perioada Sărbătorilor de Paşte. Ca în fiecare an, cea mai mare aglomeraţie se aşteaptă pe Valea Prahovei, în Moldova şi pe Litoral.

Related posts

Leave a Comment