România, reprezentată de către Simone Tempestini la Raliul Portugaliei

Campionul Junior WRC 2016, Simone Tempestini, se prezintă la un nou start în Campionatul Mondial după cel mai bun rezultat internaţional reuşit în Corsica.

Cea de-a doua etapă a stagiunii WRC 2, Rally de Portugal 2017, va fi abordată cu multă încredere de către juniorul Napoca Rally Academy, Simone Tempestini, după ce în runda precedentă, în Corsica, a reuşit cea mai bună performanţă din istoria prezenţelor româneşti în Campionatul Mondial de Raliuri.

Simone Tempestini va lua startul, a?a cum ne-a obişnuit în acest sezon, la volanul unui Citroen DS3 R5. În perspectiva programului WRC 2 din Campionatul Mondial, ţinta sa din 2017, Simone vine după o primă etapă, Tour de Corse, unde a terminat raliul pe locul 4 şi pe locul 13 în clasamentul general.

Ajuns de câteva zile în Portugalia, Tempestini junior a reuşit să efectueze o scurtă sesiune de teste pe macadam, fiind prima dată când a interacţionat pe această suprafaţă cu un Citroen în configuraţie R5, iar concluziile au fost încurajatoare.

Înainte de aventura din Portugalia, tânărul pilot se anunţă puţin emoţionat, lucru datorat, după cum afirmă chiar el, faptului că nu a creat încă o legătură foarte strânsă cu materialul de concurs, Portugalia fiind si prima probă pe macadam la volanul Citroen-ului. Cu toate acestea, macadamul rămâne suprafaţa lui preferată şi promite că va încerca să menţină un ritm bun.

„Încă nu am reuşit să parcurg kilometrii pe care mi-i doream ca să mă acomodez cu maşina pentru WRC 2. În continuare simt că nu mă cunosc foarte bine cu DS3 R5, nu am avut ocazia să fac teste cum aş fi dorit înainte de Portugalia, ci doar o scurtă sesiune acum câteva zile, despre care pot spune că a decurs bine. Am terminat recunoaşterile, probele sunt foarte dure, aşa cum mă a?teptam. Va fi important pentru a doua trecere să examinăm foarte bine suprafaţaşi să nu picăm în „capcanele” care se vor ivi”, susţine Simone Tempestini.

În Portugalia, Simone îl va avea în dreapta pe experimentatul navigator Giovanni Bernacchini, alături de care va efectua tot programul internaţional din 2017. Rally de Portugal, care se organizează încă din 1967 şi care a fost declarat de cinci ori ca fiind cel mai frumos raliu din lume (totodată, una dintre cele mai dure etape de macadam din calendar pentru materialul de concurs), se va desfăşura în perioada 18 – 21 mai, va avea un număr de 19 probe speciale care vor însuma nu mai puţin de 349,17 kilometri. Parcul de service va fi localizat în oraşul Matosinhos.


Related posts

Leave a Comment