RL: Petro Poroşenko, aviz favorabil pentru referendum în estul Ucrainei

Preşedintele Ucrainei, Petro Poroşenko, a anunţat că nu se opune organizării unor referendumuri pe tema autonomiei în regiunile estice afectate de conflictul separatist, însă insurgenţii proruşi consideră că gestul liderului prooccidental de la Kiev nu are nicio valoare, informează Mediafax.Conflictul separatist din regiunile Doneţk şi Lugansk, izbucnit în martie 2014, s-a soldat până acum cu peste 6.000 de morţi. Rebelii proruşi au solicitat de la început organizarea unor referendumuri proautonomie, dar revendicările fuseseră respinse de Administraţia prooccidentală de la Kiev, scrie RomaniaLibera.ro.

Petro Poroşenko s-a întâlnit, luni, cu membrii comisiei parlamentare pentru revizuirea Constituţiei, explicând că, dacă această structură va permite organizarea referendumurilor, el nu va avea obiecţii.

“Sunt pregătit să lansez un referndum privind atribuţiile de guvernare la nivel regional dacă membrii comisiei vor considera necesară această consultare”, a spus Poroşenko, potrivit New York Daily News.

Related posts

Leave a Comment