RL: Premierul Ponta a picat pe interceptări în timp ce vorbea cu procurorul George Bălan, membru CSM, învinuit pentru corupţie. DNA face percheziţii la CSM, în biroul lui Bălan şi al consilierului său, Marcel Sâmpetru

eorge Balan, procuror, membru CSM, si Marcel Sampetru, consilier CSM, anchetati pentru trafic de influenta si alte infractiuni de coruptie, vizau ocuparea unor functii de conducere in cadrul Ministerului Public, respectiv posturile de procuror general al Romaniei si cel de sef al DNA, spun surse judiciare. Initial, mandatul de interceptare a fost dat pe numele lui Mihai Vlad, sef filiala Ilfov, serviciului secret al MAI, care vindea informatii celor suspecti de infractiuni. S-au extins mandatele si pentru telefoanele celor doi procurori – George Balan si Marcel Sampetru- cu care vorbea Mihai Vlad. Balan l-a sunat pe premierul Ponta cu care urma sa negocieze ocuparea unor functii.

Din convorbiri ar mai rezulta ca ocuparea functiilor ar urma sa se petreaca dupa schimbarea presedintelui tarii, relateaz[ www.romanialibera.ro.Convorbire ambientală într-un restaurant din Bucureşti

Marcel Sâmpetru: Şi mie mi-ai spus atunci.
George Bălan: Şi ţie ţi-am spus. După cum i-am spus şi lu’ Marcel, e alt personaj, asta e vorba (…). Şi ştii la cine mă refer. A doua întâlnire nu mai bag alt personaj. Să-şi vadă de afaceri, să-şi vadă de treburile lui, să uite de mine!
Marcel Sâmpetru: Mai notezi acela? Poate l-ai pierdut?
Mihai Vlad: Nu, îl am.
Marcel Sâmpetru: Lasă, nu trebuie să faci dovada că ai notat!
Mihai Vlad: Mi-aţi spus să vă dau biletul înapoi.
Marcel Sâmpetru: Eu i-am dat foc! Eu personal!
George Bălan: Au fost bune pentru…?
Marcel Sâmpetru: Da. Mai este o întrebare. Ia notează! Unde este acum? E prins undeva? Nu putem să aflăm?
Mihai Vlad: Ba da!
Marcel Sâmpetru: M-am gândit la treaba asta. Tu cui i le dai? Eu m-am gândit la un moment dat, băi, de ce să nu vi le dau înapoi, că le primeam prea mult deasupra mea. Spune-i ăluia: „Băi, ce ţi-am dat, mai dă-le o dată”.
George Bălan: Auzi, …SORESCU! Nu vreau să-l… Dar vreau să vă spun că am mai avut o discuţie, vă va mulţumi! (…) De câte ori îl sun, ne vedem. Dar mi-a spus: „Nu mă suna când nu e cazul!”. Ideea este că şi alţii i-au propus să-l ducă la unul, şi el a zis că nu mă duc aşa, că mă duc aşa, că mă duce unul la altul, să-i rămân dator, m-aţi înţeles. Probabil vrea să-i fie de ajutor şi pe viitor, probabil şi în campanie, nu ştiu… va fi o chestie bună.
Marcel Sâmpetru: Tu ai spus-o!
George Bălan: Am reţinut-o!

Related posts

Leave a Comment