RL: Eurogrupul a dat undă verde ultimei tranşe de ajutor financiar pentru Grecia. Statul elen va primi 2,8 miliarde de euro

Miniştrii de finanţe din zona euro au aprobat, luni, deblocarea unei noi tranşe de 1,1 miliarde de euro din acordul de asistenţă convenit de Grecia cu creditorii internaţionali şi amânarea pentru sfârşitul acestei luni a acordării restului de 1,7 miliarde de euro, transmit DPA şi Reuters.

Eurogrupul a salutat implementarea de către autorităţile elene a reformelor cerute de creditorii internaţionali şi a recunoscut progresele semnificative înregistrate de Grecia, potrivit Agerpres.

 

Luna trecută, Parlamentul de la Atena a adoptat noi măsuri de austeritate, inclusiv transferul către Agenţia de Privatizări a companiilor naţionale a apei şi electricităţii, relatează RomaniaLibera.ro.

 

Noua lege priveşte în special reorganizarea pieţei de electricitate, accelerarea privatizărilor şi gestionarea împrumuturilor bancare neperformante. Ea a fost adoptată în procedură de urgenţă, ca majoritatea legilor din ultimii ani privind politica de austeritate.

Printre dispoziţiile controversate ale legii se află transferul companiilor naţionale printre care a electricităţii (DEI) şi apei către Societatea Participaţiilor publice (EDIS), înfiinţată recent după model francez.

 

Citiţi mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment