RFI: Parlamentarii PSD vor sta în bănci la votul asupra moţiunii

Parlamentarii PSD vor fi prezenţi vineri la moţiunea de cenzură a PNL, dar nu vor vota. Este treaba Opoziţiei să obţină voturile necesare, a anunţat preşedintele Consiliului Naţional al PSD, Rovana Plumb, potrivit RFI România.”Din respect pentru Parlament, PSD va fi prezent în sală, dar nu va vota. Este treaba Opoziţiei să strângă numărul necesar de voturi”, spune Rovana Plumb pentru Mediafax.

Preşedintele UNPR, vicepremierul Gabriel Oprea, a declarat joi la Adevărul Live că partidul său nu va vota la moţiunea de cenzură, menţionând că parlamentarii UNPR nu se vor ridica din bancă: “Cred că nu ne ridicăm din bancă, m-aţi înţeles? Eu am patentat treaba asta şi vă spun un secret şi atunci (2012-demiterea Guvernului Ungureanu prin moţiune de cenzură-n.r.) ţin minte că s-au supărat şi alţi şefi de stat, atunci era majoritatea la vreo cinci voturi. Dacă unul sau doi parlamentari erau răciţi, Guvernul deja dădea semne… Acum e altă diferenţă. Nu, nu cred că ne ridicăm din bancă. Este o procedură, prezent, nu votez. Cel care vrea să te dărâme trebuie să-şi arate forţa atunci, la urna de vot, cam asta este”.

Deputatul social-democrat Gheorghe Roman a anunţat joi pe Facebook că a demisionat din PSD şi că va susţine moţiunea de cenzură a PNL.

Related posts

Leave a Comment