RFI: George Maior şi-a dat demisia de la şefia SRI

Directorul Serviciului Român de Informații (SRI), George Maior, şi-a dat marţi demisia, iar preşedintele Klaus Iohannis a acceptat-o, informează Administraţia Prezidenţială, citată de RFI România.Premierul Victor Ponta a transmis un mesaj pe Twitter, în care îşi prezintă aprecierea pentru “reforma adevărată” din ultimii opt ani realizată de George Maior la şefia SRI: “Toată aprecierea pt. reforma adevărată din ultimii 8 ani realizată de George Maior la SRI! Nu e bine ca SRI să revină sub control politic!”.

“Directorul Serviciului Român de Informaţii, domnul George Maior, şi-a înaintat demisia de la conducerea SRI Preşedintelui României, marţi, 27 ianuarie. Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a acceptat demisia”, se arată în comunicatul Administraţiei Prezidenţiale, citat de Mediafax.

Klaus Iohannis a declarat pe 7 ianuarie la Adevărul întrebat dacă ia în calcul numirea unor noi şefi la SRI şi SIE, că săptămânile viitoare va analiza această chestiune şi va comunica concluzia, pentru că nu o are şi a adăugat că este “o discuţie puţin artificială”.

Întrebat dacă George Maior ar trebui să-şi continue mandatul sau ar trebui schimbat, în condiţiile în care acesta a anunţat că-şi pune mandatul la dispoziţia noului preşedinte, Iohannis a răspuns: “Cred că e o discuţie puţin artificială. Postul este ocupat, SRI funcţionează în parametri buni, nu văd de ce ar trebui să forţăm o astfel de discuţie. Chiar nu simt nevoia de a face din asta o temă”.

Pe 5 noiembrie, directorul SRI a afirmat că la învestirea noului preşedinte îşi va prezenta mandatul spre evaluare, menţionând că până la acel moment şi atât timp cât va fi în fruntea SRI, nu manifestă şi nu confirmă “interesul pentru un anume rol profesional în viitor”.

Related posts

Leave a Comment