RFI: Gabriel García Márquez a murit

Scriitorul columbian Gabriel Garcia Márquez, laureatul premiului Nobel pentru literatură pe 1982, a murit, joi, la vârsta de 87 de ani. Pe 8 aprilie, el fusese externat dintr-un spital din Ciudad de Mexico, într-o stare de sănătate considerată ”delicată” şi după opt zile de tratament împotriva unei infecţii pulmonare, potrivit RFI.Cu puțin timp în urmă, preşedintele columbian spunea că scriitorul suferea de o ”pneumonie”, care se afla ”sub control”, şi nu de un cancer limfatic, aşa cum a scris presa din Mexic în ultimele zile.

Luni, cotidianul mexican El Universal, citând ”surse demne de încredere”, scria despre cancerul limfatic de care a suferit scriitorul columbian în urma cu 15 ani, precizând că boala a recidivat și se extinde la plămâni, ganglioni și ficat.

Potrivit acestei publicații, familia și medicii au stabilit de comun acord să nu îl supună pe Gabriel García Márquez unui tratament oncologic, ci să îi asigure o ”îngrijire paliativă” la domiciliu.

Stabilit în Mexic din 1961, cu o perioadă de sejur la Cartagena (Columbia), Barcelona și Havana, Gabriel García Márquez s-a retras de câțiva ani din viața publică, iar în timpul scurtelor sale apariții la diverse evenimente nu a făcut nicio declarație presei.

Citiți mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment