RFI: François Hollande oficializează separarea de Valérie Trierweiler

Clarificarea promisă de François Hollande în legătură cu situaţia sa “personală” a luat în după-amiaza zilei de sîmbătă 25 ianuarie forma unei precizări făcută Agenţiei France Presse. Seful statului francez a anunţat că viaţa sa în comun cu Valérie Trierweiler a luat sfîrşit. Francezii au în acest moment la Palatul Elysée un preşedinte celibatar, potrivit RFI.Șeful statului francez a făcut această declaraţie prin telefon, mai precis serviciului politic al Agenţiei France Presse, subliniind că se exprimă cu titlu personal, dat fiind că este vorba de un eveniment legat de viaţa sa privată. Separarea nu implică nici un aspect juridic întrucît François Hollande nu era căsătorit cu jurnalista Valérie Trierweiler, cu care trăia din 2007. El nu a fost de altfel căsătorit nici cu Ségolène Royal, fostă candidată la prezidenţiale, cu care a trăit 28 de ani şi a avut patru copii.

Această “clarificare” legată de viaţa privată a preşedintelui intervine după ce, pe 10 ianuarie, revista săptămînală Closer a dezvăluit că şeful statului întreţine o legătură cu actriţa Julie Gayet. Preşedintele nu a dezminţit în nici un moment această informaţie deşi a acuzat publicaţia respectivă de intruziune în viaţa sa privată.

După anunţul laconic al preşedintelui legat de separarea sa de Valérie Trierweiler, aceasta din urmă a confirmat indirect ştirea exprimîndu-şi, printr-un mesaj transmis pe Twitter, gratitudinea faţă de personalul de la Palatul Elysée.

De notat că Valérie Trierweiler şi-a menţinut o vizită cu scop caritativ în India, unde se deplasează însă cu titlu privat, se anunţă din anturajul Palatului Elysée.

Related posts

Leave a Comment