RFI: Coaliţia bombardează 12 rafinării controlate de gruparea Statul Islamic

Războiul cu gruparea teroristă Statul Islamic continuă. Preşedintele american Barack Obama a promis că va distruge împreună cu aliaţii SUA aşa numita Reţea a Morţii. În acest context coaliţia a efectuat atacuri asupra unor rafinării controlate de gruparea jihadistă anunţă Pentagonul. Această coaliţie a vizat pentru prima dată instalaţii petroliere, cu scopul de a elimina principala sursă de finanţare a jihadiştilor. potrivit RFI România.Cele 12 rafinării procesează între 300 şi 500 barili de petrol pe zi, fapt ce aduce jihadiştilor un câştig de două milioane de dolari, potrivit comandamentului american pentru Orientul Mijlociu şi Asia Centrală(CENTCOM).

Marti avioane militare din Statele Unite, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Iordania, Bahrain şi Qatar au efectuat raiduri aeriene în Siria, vizând poziţii ale grupului terorist sunnit Stat Islamic şi ale unei celule Al-Qaida, Khorasan.

Statele Unite au anunţat ca peste 40 de ţări vor participa, într-un fel sau altul, la coaliţia împotriva jihadiştilor din cadrul grupării Statul Islamic.

După ce a fost aspru criticat pentru că a declarat că „nu există o strategie a SUA pentru combaterea Statului Islamic”, Obama a prezentat planul prin care Washingtonul şi-a propus să elimine această nouă ameninţare teroristă. Strategia americanilor se bazează pe atacuri aeriene, fie cu drone, fie cu avioane de luptă şi, pentru prima dată, vor viza şi poziţii din Siria ale extremiştilor.

Citiți mai mult AICI

Related posts

Leave a Comment