RFI: Iohannis va începe demersurile pentru un referendum privind graţierea

Preşedintele Iohannis anunţă un referendum pe tema modificării legilor justiţiei afirmând că există un larg interes pentru modificarea codurilor penale şi graţierii, iar poporul trebuie să se pronunţe asupra acestor teme.

Românii vor putea spune dacă sunt de acord cu aceste teme sau nu. Atunci când au votat, aceste teme nu s-au găsit în programul de guvernare al PSD-ului.

Dacă guvernanţii au făcut asta, atunci vor trebui să suporte votul popular pe această temă.

Trebuie să decidem despre ce fel de naţiune vrem să fim: puternică, un stat de drept sau o naţiune aşa şi aşa, o naţiune cu un stat de drept aşa şi aşa. Vrem să fim o naţiune demnă de cea care a făcut Mica Unire, o naţiune între celelalte naţiuni, aşa cum sunt naţiunile europene sau vrem să fim o naţiune care nu îndrazneşte să ridice vocea în forul naţiunilor europene?

Eu îmi doresc o naţiune puternică, de oameni mândri şi liberi. Românii sunt mândri şi liberi. Îmi doresc o naţiune condusă de politicieni integri, competenţi. Orice altceva, pentru mine este prea puţin. Pentru a obţine acest lucru, pentru mine niciun preţ nu este prea mare.

 

Citiţi mai multe AICI.

Related posts

Leave a Comment