RFI: Florian Coldea, suspendat din funcţie. Anchetă în SRI după dezvăluirile lui Ghiţă

Prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, a fost suspendat în condiţiile în care Serviciul Român de Informaţii anunţă că a demarat o anchetă. Până la finalizarea anchetei, prim-adjunctul SRI, Florian Coldea, este pus la dispoziţia directorului structurii, informează Serviciul Român de Informaţii.

Serviciul Român de Informaţii anunţă că la nivelul serviciului a fost constituită o comisie specială de verificare, iar atribuţiile lui Coldea sunt preluate de directorul Serviciului, Eduard Hellvig.
“În urma informaţiilor apărute în spaţiul public referitoare la general-locotenentyul Florian Coldea şi care au fost supuse unor verificari preliminare, directorul SRI a dispus, conform procedurilor, constituirea unei comisii speciale de verificare a eventualelor încălcări ale legii sau deontologiei profesionale”, anunţă SRI.
Instituţia precizează că “a dezvoltat mecanisme interne de investigare a oricăror indicii cu privire la încălcări ale legii ori a cadrului normativ intern, pe baza unei metodologii şi proceduri validate în timp”.

Suspendarea vine după dezvăluirile lui Ghiţă. Mai multe detalii AICI.

Related posts

Leave a Comment