Republica Moldova pregătită de negocierile cu UE

În data de 12 ianuarie, la Chisinau vor fi demarate negocierile privind Acordul de Asociere între Republica Moldova şi Uniunea Europeană. Anul 2010 este unul plin de speranţă pentru cei de la chişinău care cred că vor convinge Bruxelles-ul că merită să se integreze în comunitatea europeană.A fost aprobat mandatul pentru negocierea Acordului, a fost creata delegatia si grupurile de lucru ale Republicii Moldova la negocieri si au fost efectuate preparativele pentru desfasurarea primei runde de negocieri.
Premierul basarabean Vlad Filat a anuntat ca dialogul cu UE privind liberalizarea regimului de vize pentru cetatenii moldoveni va fi lansat în anul 2010.
În acest an urmează să fie lansate şi negocierile privind crearea Zonei de Liber Schimb Cuprinzător şi Aprofundat în contextul negocierii Acordului de Asociere.
Comisia Europeană a acordat Republicii Moldova o primă tranşă de asistenţă financiară în valoare de 15 milioane Euro pentru implementarea reformelor în sectorul aprovizionării cu apă potabilă şi salubrizare.
De asemenea, Uniunea Europeană a oferit Republicii Moldova 12 milioane Euro pentru modernizarea reţelei de drumuri şi 6 milioane Euro pentru suport bugetar în sectorul social.

Related posts

Leave a Comment