“Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România”


Republica Moldova nu se va uni niciodată cu România, a declarat miercuri şeful interimar al statului şi preşedinte al Parlamentului moldovean, Mihai Ghimpu, într-o discuţie cu cititorii unui cotidian moldovean, relatează agenţia rusă RIA Novosti, în pagina electronică.”Atunci când vorbim despre limba română, nu înseamnă că Republica Moldova trebuie să se unească neapărat cu România. Este o cacealma. Nu va exista niciodată o fuziune cu România”, a spus Ghimpu.
Anumite forţe politice din Republica Moldova susţin unirea cu România, sub pretextul asemănării etnice şi lingvistice între cele două naţiuni. Pe de altă parte, există, totodată, o opoziţie puternică faţă de ideile susceptibile să conducă la o pierdere a suveranităţii moldovene.
“În timpul ultimei vizite a (preşedintelui român, Traian) Băsescu (la sfârşitul lui ianuarie), a devenit clar că nu este posibilă o fuziune cu România . Republica Moldova este un stat suveran. Speculaţiile în jurul unirii cu România trebuie lăsate deoparte. În prezent, trebuie să ne ocupăm mai ales de economia noastră”, a subliniat preşedintele moldovean interimar.

Related posts

Leave a Comment