Reprezentanții ACL reclamă posibile nereguli la votul din Cluj-Napoca

Reprezentanții ACL au alcătuit o listă cu presupuse nereguli semnalate în cursul procesului de votare de azi din Cluj-Napoca. Ei sunt îngrijorați de numărul mare de votanți pe listele suplimentare din unele secții, de solicitările de urne mobile, dar și de lipsa de transparență a unor președinți de secții de votare.”La nivelul a 5 secţii de votare au apărut grupuri masive de votanţi din alte localităţi, votanți care s-au înscris pe listele suplimentare.

Au fost identificate 16 secţii de votare unde s-a solicitat urna mobilă pentru peste 50 de votanţi pe fiecare secţie. La verificarea efectuată la solicitarea expresă a reprezentanţilor ACL din secţiile de votare s-a dovedit că majoritatea acestor cereri au fost acceptate de către preşedinţi în condiţii ilegale. De exemplu, la nivelul unei secţii, din 260 de cereri luate în considerare de către preşedintele SV, s-au dovedit a fi valabile doar 219.

La nivelul a 33 de secţii de votare, preşedinţii acestora refuză eliberarea copiilor de pe listele suplimentare de vot, cu toate că decizia BEC Nr. 100 D îi obligă să elibereze aceste liste reprezentanţilor ACL, pentru identificarea unor posibile cazuri de vot multiplu”, spun reprezentanții ACL, prin intermediul unui comunicat de presă primit la redacție.

La secția de votare 22, există un mare număr de persoane care stau la coadă pentru a vota. O posibilă neregulă este cea de la secția 138, unde materialele de propagandă electorală nu au fost îndepărtate de la intrarea în secție, așa cum prevede legea.

Related posts

Leave a Comment