Reacția PSD Cluj la expunerea pe Biserica- simbol a Unirii din Alba-Iulia a drapelului din șase culori


Senatorul PSD Cluj, domnul Alexandru Cordoș consideră arborarea pe biserica-simbol a Unirii din Alba Iulia a afișului reprezentând drapelul multicolor format din șase culori o încălcare a însemnelor naționale, a legii și a normelor de comportament civilizat și solicită primirea unor explicații cerute ministrului Administratiei și Internelor.

Acesta precizează că inițial autoritățile nu au considerat fapta primarului municipiului Alba-Iulia, Mircea Hava, o încălcare a legii și o jignire adusă drapelului național, pe care a apărut șase culori, în loc de trei, cum este normal, printre care și culoarea portocaliu, a partidului de la guvernare. Decizia de sancționare a edilului a venit abia după mai multe proteste și ca urmare a valului de critici venite din medii diferite si sustinute de mass-media. Senatorul declară că demersurile de tragere la răspundere a primarului orașului Alba-Iulia nu se vor opri aici și vor fi continuate atât de conducerea PSD-Cluj cât și de dânsul de la tribuna Senatului Romaniei.

Senatorul consideră de-a dreptul stupefiantă explicaţia primarului din Alba Iulia care afirma că “tricolorului în şase culori este un simplu drapel comercial, prin care a vrut promovarea Albei Iulia, dar cum nimeni nu i-a înţeles viziunea” astfel că edilul a decis să dea jos drapelul-afiş de pe catedrala. “Îl tai bucăţi şi-l dăm jos, facem foc cu el!”, a spus primarul. ”Am constata că protestul meu și al altora a fost luat în considerare și autorul acestui fapte, în opinia mea incalificabile de încălcare a legislației cu privire la însemnele naționale, respectiv primarul din Alba iulia a decis să dea jos acest drapel. Incontestabil că decizia a fost luată ca urmare a presiunilor făcute public. După mine este de-a dreptul stupefiantă explicația primarului din Alba Iulia, mie mi se pare că continuă să sfideze autoritățile și Constituția României de aceea față de aceste lucruri noi eu am făcut o întrebare ministrului Administrației și am solicitat explicații și măsuri împotriva acestei fapte” a decalrat Senatorul PSD Cluj, Alexandru Cordoș.

Related posts

Leave a Comment