Rată uriașă a infectărilor cu coronavirus în două comune clujene – Care este situația în Cluj-Napoca

Rata incidenței cazurilor de coronavirus din Cluj-Napoca a depășit pragul de 3 la 1.000 de locuitori. Membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se vor reuni azi pentru a decide măsurile menite să limiteze răspândirea coronavirusului.

Potrivit datelor oficiale, rata incidenței cazurilor de infectare cu corononavirus a ajuns la 3,02 la 1.000 de locuitori. Rata a fost calculată doar în funcție de numărul persoanelor care își au domiciliul în Cluj-Napoca. Nu au fost luați în calcul studenții care locuiesc în oraș, dar care și-au păstrat domiciliul scriptic în localitățile din care provin.

În aceste condiții, membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență se vor întruni mâine, pentru a decide măsurile necesare pentru limitarea răspândirii coronavirusului. Printre cele care vor discutate se numără închiderea restaurantelor, barurilor și cafenelelor care funcționează în interior, trecerea în scenariul 3 a școlilor din oraș, adică trecerea la cursurile on-line, purtarea măștilor în toate spațiile deschise, închiderea sălilor de jocuri de noroc și a instituțiilor culturale, precum și a cinematografelor. Cluj-Napoca nu este singura localitate în care există probleme.

În comuna Sic, rata incidenței este de 8,73 la mia de locuitori, iar în comuna Săvădisla, rata incidenței este de 6,30 la mia de locuitori.

Related posts

Leave a Comment