Rata de creştere a comerţului on-line în România a ajuns la 40 la sută

România înregistrează una dintre cele mai mari creşteri din Europa în domeniul comerţului on-line. Volumul total al comerţului electronic din România va depăşi în acest an, pentru prima oară, pragul de două miliarde de euro, estimează experţii în domeniu. Această estimare nu include plăţi pentru diferite servicii, pentru utilităţi, bilete de avion, bilete de autobuz sau de tren, tichetele de intrare la diferite evenimente precum concertele sau rezervări de hoteluri, vacanţe sau asigurări auto sau medicale.

Rata mare de creştere a comerţului on-line este explicată de experţi prin faptul că, până recent, românii nu au avut o încredere foarte mare în astfel de tranzacţii. Însă, de câţiva ani, situaţia s-a schimbat. Specialiştii în comerţ electronic estimează că, în fiecare zi, în medie, românii cheltuiesc şapte milioane de euro pentru a cumpăra on-line diferite produse. În 2016, cifra zilnică a cumpărăturilor on-line a fost de peste cinci milioane de euro, ceea ce înseamnă că în 2017 există o creştere de 40 la sută. În 2016, volumul comerţului on-line a crescut cu aproximativ 30 la sută faţă de 2015. Datele sunt confirmate de fondatoarea celui mai mare magazin on-line de flori, Ioana Molnar.

 

Cele mai mari creşteri ale comerţului electronic sunt generate de locuitorii marilor oraşe. În anumite domenii, precum comerţul on-line cu haine, bucureştenii sunt cei mai activi cumpărători, după cum spune proprietara unui magazin electronic, Ioana Bora.

 

În domeniul comerţului cu jucătorii, comenzile din Bucureşti reprezintăd doar 35 la sută din total, în celelalte mari oraşe, precum Clujul sau Timişoara, se înregistrează creşteri spectaculoase. O altă tendinţă este mutarea comenzilor de pe desktop pe telefoanele mobile şi tablete. În acest an, dispozitivele mobile vor genera jumătate din tranzacţii.

Related posts

Leave a Comment