Raluca Turcan îi dă cu flit lui Dacian Cioloş

PNL a încetat să mai aştepte o eventuală înscriere în acest partid a fostului premier Dacian Cioloş. Preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, a afirmat că un proiect politic major nu poate să stea într-o singură persoană, de aceea liberalii nu mai vor să aştepte o decizie a celui pe care l-au susţinut în campania electorală pentru postul de şef al Guvernului.

În campania electorală de anul trecut, Dacian Cioloş a fost susţinut pentru funcţia de premier atât de PNL, cât şi de USR. Acum, însă, nici una dintre cele două formaţiuni politice nu i-au făcut o ofertă clară pentru a-şi continua cariera politică, astfel că fostul prim-ministru a decis să lanseze o asociaţie civică, împreună cu o serie de foşti colegi din Guvern. Această asociaţie s-ar putea tranforma într-un nou partid politic.

 

În campania electorală, PNL nici măcar nu şi-a redactat un program de guvernare, ci s-a bazat pe viziunea economică a fostului premier. De asemenea, liberalii nu au fost în stare să găsească un candidat la postul de premier capabil să devină o locomotivă electorală pentru PNL, ci s-au legat de imaginea lui Dacian Cioloş. Între alegerile locale şi cele parlamentare din 2016, PNL a pierdut 1,2 milioane de voturi.

Related posts

Leave a Comment