Raed Arafat ar putea pleca din ţară: E posibil să-mi găsesc de lucru în alte părţi

Medicul Raed Arafat, a spus marţi, după demisia din funcţia de subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, că nu exclude posibilitatea de a pleca să lucreze în străinătate. “E posibil ca eu şi nu numai eu să ne găsim de lucru prin alte părţi”, a spus Arafat la Realitatea TV.Fostul subsecretar de stat a precizat că demisia sa nu a fost urmarea unor presiuni politice, economice sau financiare. Au intervenit, în schimb, “alte chestii indirecte, ieftine”. “Nu au existat presiuni politice, nici economice sau financiare, ci alte chestii ieftine, indirecte, care s-au mai încercat. Există o campanie de denigrare”, a spus Arafat, citat de www.romanialibera.ro.

Raed Arafat, fondatorul Serviciul Mobil de Urgenţă Reanimare şi Descarcerare (SMURD), a decis să plece din Ministerul Sănătăţii ca urmare a nemulţumirilor legate de reglementările legate medicina de urgenţă din proiectul noii legi a sănătăţii. El a spus că intrarea mediului privat în domeniul asistenţei medicale de urgenţă, acoperit în prezent exclusiv de stat, va afecta un sistem “integrat, dar interdependent”. “Noi nu mai putem rupe sistemul în bucăţi, sistemul este sudat. Dacă SMURD sau Ambulanţa va fi afectat, va fi afectat întreg sistemul (…) “Dacă vor exista interese comerciale ale unor firme aflate în concurenţă, sistemul va fi afectat. Impactul asupra medicinei de urgenţă va fi unul negativ”, a spus Arafat.

Subsecretarul de stat şi-a depus demisia după ce, luni seară, a intrat într-o dispută, în direct la Realitatea TV, cu preşedintele Traian Băsescu. “Vreau să-l atenţionez pe domnul doctor Arafat că acest proiect de lege este pentru discutat, de-asta a fost lansat în dezbatere publică. Cea mai corectă abordare este să se prezinte la ministu cu observaţiile dânsului şi nu să creeze o psihoză publică că acest Guvern, ticălos de altfel – nu, domnul Arafat? -, vrea să distrugă sistemul de ambulanţă să-l dea la nişte ‘golani privaţi’. Nu? Punem în ghilimele. Dacă ăsta e mesajul, greşiţi domnule doctor, şi este mincinos, şi incorect”, a acuzat Băsescu.

Related posts

Leave a Comment