Pâinea românească este proastă şi dăunează sănătăţii, spun producătorii

Producătorii români de pâine atrag atenţia că produsele de panificaţie de la noi din ţară nu asigură nutrienţii necesari unei alimentaţii sănătoase.Producătorii de pâine se plâng că taxele pe care trebuie să le plătească statului sunt foarte mari şi, în plus, evaziunea fiscală a crecut foarte mult.
Ei spun că din aceasta cauză pâinea care ajunge la consumatori este, de cele mai multe ori, de o calitate inferioară. Pe de altă parte, ei au susţinut că pâinea nu asigură nutrienţii necesari unei alimentaţii sănătoase, fapt care poate duce la creşterea numărului de boli cardiovasculare şi a celor de cancer de colon.
“Nu se poate vedea decât alternativa în care vom mânca pâine făcută în alte ţări cu grâu crescut în alte ţări. Pâinea scoasă la vânzare în acest moment este iIeftină şi proastă şi poate afecta sănătatea. Dacă se acceptă propunerea noastră de reducere uniformă a TVA în primă instanţă preţul pâinii va scadea, în câteva luni, chiar şi cu 14 la sută” a spus preşedintele Asociaţiei Naţionale a Industriilor de Morărit, Marin Viorel.
Producătorii cer reducerea TVA-ului la nivelul de 5% şi introducerea unui preţ minim obligatoriu la produsele de panificaţie de bază.

Related posts

Leave a Comment