Păstrăvăriile din Gilău livrează 100 de tone de peşte pe piaţa clujeană

Cea mai mare producţie de păstrăvi este obţinută în judeţul Cluj în comuna Gilău. În fiecare an, angajaţii păstrăvăriilor din zonă livrează pe piaţa românească peste 100 de tone de peşte. Specialiştii spun că păstrăvii oglindă din Gilău se numără printre cei mai gustoşi peşti.

Gilăul este renumit pentru păstrăvii săi. Specialiştii în gastronomie spun că aceşti peşti proaspeţi, gătiţi în mod corect, se numără printre cele mai gustoase preparate care pot fi servite în Cluj. În total, există peste 10.000 de metri pătraţi de luciu de apă în păstrăvăriile din Gilău, iar bazinele locale sunt alimentate cu apă de munte. Astfel, peştii sunt crescuţi cât mai natural, spune directoarea uneia dintre păstrăvării, Valeria Paşca.

 

Pentru că preţul păstrăvilor româneşti trebuie să fie la acelaşi nivel cu cel păstrăvilor importaţi, chiar dacă aceştia sunt de calitate mai slabă, păstrăvăriile locale abia reuşesc să facă profit, mai spune Valeria Paşca.

 

În ultimii ani, numărul păstrăvăriilor din Transilvania a crescut considerabil. Cele mai multe au fost create cu ajutorul fondurilor europene.

Related posts

Leave a Comment