Proteste anti-Putin, la Moscova

Mii de persoane se adunau miercuri în centrul Moscovei, pentru a cere eliberarea persoanelor deţinute după o manifestaţie organizată în momentul revenirii lui Vladimir Putin la Kremlin, în urmă cu un an, potrivit AFP.Peste cinci mii de manifestanţi se aflau deja până la prânz în Piaţa Kaluga, din centrul Moscovei, pentru a participa la o manifestaţie numită “Marşul pentru libertatea voastră şi a noastră”. Organizatorii mizează pe un număr de 30 de mii de persoane.

Pe pancartele protestatarilor se puteau citi sloganuri de genul: “Libertate deţinuţilor din 6 mai”, “Putin, ruşinea Rusiei!” sau “Jos autocraţia prezidenţială!”.

Unul dintre cei mai importanţi adversari ai preşedintelui rus, Aleksei Navalnîi, judecat pentru deturnare de fonduri, este şi el prezent la manifestaţie.

Pe 6 mai 2012, o manifestaţie în Piaţa Bolotnaia, în faţa Kremlinului, împotriva învestirii lui Vladimir Putin pentru al treilea mandat prezidenţial a degenerat în confruntări de stradă. Zeci de protestatari şi aproximativ 30 de poliţişti au fost răniţi în acea zi.

Aproximativ 30 de persoane au fost inculpate, iar procesul a 12 dintre ele a început săptămâna trecută, potrivit www.rfi.ro.

Related posts

Leave a Comment