Protest în faţa Agenţiei de Mediu împotriva reautorizării fermelor de pui din apropierea blocurilor din Floreşti

O mână de localnici din comuna Floreşti au protestat, astăzi, în faţa Agenţiei de Mediu din Cluj, pentru a bloca reautorizarea funcţionării fermei de pui aflată în imediata vecinătate a locuinţelor lor. Reprezentanţii Agenţiei de Mediu spun că protestatarii ar trebui să se adreseze Direcţiei de Sănătate.

Iniţiatorul protestului, Horia Cristea, spune că a ieşit în stradă pentru a sensibiliza atât autorităţile, cât şi opinia publică.
“Scopul acestui protest este sensibilizarea organelor abilitate, mă refer, în speţă, la Agenţia pentru Protecţia Mediului, la Ministerul MEdiului şi la toate celelalte organe abilitate care vor să reautorizeze ferma de pui din Floreşti, lucru care în 2016 este neconform cu un set întreg de legi în vigoare. Mă refer la cele care impun o zonă de restricţie sanitară de 1000 de metri faţă de ferma de pui. Totodată, mitingul are ca şi scop o alertă civică pentru cum se fac acum atutorizările, regimul haotic al acestora, ccorupţia care ne invadează în viaţa de zi cu zi”, a declarat jurnaliştilor Horia Cristea.

 

Pe de altă parte, reprezentanţii autorităţilor de mediu spun că ferma de pui funcţiona înainte ca blocurile să fie construite şi că firma care deţine ferma ar avea dreptul să ceară demolarea blocurilor.

 

“Ferma de pui Brav Invest a avut autorizatie de funcţionare până în data de 20 iunie 2016. Ferma a depus printr-o societate de consultanţă documentaţia de reautorizare. În acest moment, se dreulează această procedură de realutorizre a fermei de pui. Procedura este de lungă durată, poate dura şi până la şase luni, în funcţie de actele pentru autorizare, dar şi de contestaţii. Dar să ştiţi că, potrivit legii, dacă au fost făcute construcţii, autorizate sau nu, mai aproape de 1000 de metri de fermă, acea firmă poate cere demolarea locuinţelor”, a declarat Grigore Crăciun, directorul executiv al Agenţiei de Protecţie a Mediului.

 

Protestatarii sunt hotărâţi să îşi continue protestul şi în alte zile.

Related posts

Leave a Comment