Profită de ultimele zile rămase pentru a vota proiectul tău preferat in cadrul bugetării participative

Duminică, 6 noiembrie 2022, ora 23.59, este ultima zi de vot în cadrul procesului de Bugetare participativă, ediția a IV-a. Astfel, toți cei care locuiesc, muncesc sau studiază în Cluj și au împlinit vârsta de 18 ani mai au la dispozție 6 zile pentru a-și exprima votul pentru proiectele preferate, declarate eligibile de către Comisia tehnică de analiză din cadrul Primăriei.

Au fost declarate eligibile 13 proiecte dintre cele 87 proiecte depuse. Etapa unică de vot  desfășoar[ exclusiv online, în perioada 3 octombrie – 6 noiembrie 2022.

Votul are loc într-o singură etapă, iar fiecare cetățean înscris în portalul bugetării participative poate alege câte un proiect din fiecare domeniu. La finalul etapei de vot vor fi selectate  5 proiecte, clasate în funcție de numărul de voturi, indiferent de categoria din care fac
parte.

Pentru a putea vota, este necesară crearea unui cont pe această platformă sau autentificarea, dacă există deja un cont creat. Doar persoanele care se află fizic în aria teritorială a municipiului
Cluj-Napoca pot vota. Persoanele care nu au acces la internet sau nu sunt familiarizate cu mediul online vor putea vota, în perioada 3 octombrie – 6 noiembrie 2022, cu sprijinul Primăriei.

La Centrul de Cultură Urbană Casino din Parcul Central „Simion Bărnuțiu” este amenajat un birou unde, în fiecare zi din perioada de vot (de luni până vineri), între orele 09:00 – 16:00, funcționari
ai Primăriei vor ajuta cetățenii să voteze și oferă informațiile necesare.

Ce este bugetarea participativă?

Bugetarea participativă este un proces derulat de Primăria Cluj-Napoca, prin care ideile şi iniţiativele comunităţii clujene se manifestă şi se transformă în realitate. Este un proces deschis, incluziv şi transparent prin care membrii comunităţii se implică direct în formularea deciziilor privind priorităţile de cheltuire a banilor din bugetul local.

Gândiți-vă la bugetul familiei dumneavoastră și la modul în care vă dobândiți și vă cheltuiți banii. Apoi imaginați-vă o familie de câteva mii de ori mai mare (comunitatea locală în care trăiți și munciți) care are de colectat și de cheltuit o sumă mai mare de bani (bugetul local).

Bugetarea participativă este un proces similar, care urmăreşte îmbunătăţirea calităţii vieţii din oraşul nostru, prin încurajarea cetăţenilor să se implice în definirea priorităţilor şi a obiectivelor de investiţii din bugetul local.

Votează proiectul tău preferat aici: https://bugetareparticipativa.ro/proiecte/

Related posts

Leave a Comment