Procurorii DNA cer reţinerea şi arestarea deputatului clujean Adrian Gurzău

Procurorii DNA au sesizat ministrul Justiţiei în vederea începerii demersurilor obţinerii avizului pentru reţinerea şi arestarea deputatului PMP de Cluj Adrian Gurzău. Acesta este acuzat de traffic de influenţă în dosarul Carpatica Asig.

Ministrul Justiţiei, Raluca Prună, a trimis conducerii Camerei Deputaţilor solicitarea de a aviza cererea DNA, iar în zilele următoare, deputaţii se vor pronunţa asupra acestei cereri. Adrian Gurzău este deputat aflat la al treilea mandat în Parlamentul României şi este, în prezent, preşedintele filialei clujene a PMP. De asemenea, Adrian Gurzău este unul dintre apropiaţii fostei preşedinte a PMP, deputatul Elena Udrea.

 

Potrivit procurorilor anticorupţie, Adrian Gurzău, care era membru al Comisiei Parlamentare de Luptă Împotriva Abuzurilor, ar fi promis conducerii Carpatica Asig că îşi va folosi influenţa pe lângă membrii Autorităţii de Supraveghere Financiară pentru a împiedica intrarea în insolvenţă a companiei Carpatica Asig. În schimbul acestui serviciu, el a cerut încheierea unui contract între Carpatica Asig şi o firmă pe care o controla prin interpuşi şi care ar fi urmat să furnizeze companiei de asigurări servicii de relaţii cu clienţii, info-line, vânzări şi marketing. Firma cu princina a acceptat încheierea acestui contract, deşi avea un departament propriu de specialitate.

 

Pentru primele trei luni, valoarea contractului urma să fie de 10.000 de euro pe lună, iar pentru următoarele 60 de luni, valoarea contractului trebuia să fie de 4.000 de euro pe lună.

 

“În perioada 8 aprilie 2015 — 1 noiembrie 2015, inculpata Toncescu Angela, membru şi, începând cu data de 2 iulie 2015, preşedinte al Consiliului de Administraţie al SC Carpatica Asig SA, i-a promis inculpatului Gurzău Adrian, deputat în Parlamentul României şi administrator în fapt al unei firme, care a şi acceptat promisiunea, întocmirea unui contract de prestări servicii între firma respectivă, în calitate de prestator şi SC Carpatica Asig SA, în calitate de beneficiar”, spun procurorii DNA într-un comunicat de presă.

 

În acest dosar au fost reţinuţi şi procurorii le vor cere arestarea şi oamenii de afaceri Angela Toncescu, Dan Hosu şi Ion-Sorin Tatu. Adrian Gurzău a refuzat să facă declaraţii pe marginea acestui dosar. El a spus doar că va lămuri toate chestiunile legate de acuzaţiile care i-au fost aduse.

 

Related posts

Leave a Comment