Procuratura Generală a Republicii Moldova solicită legislativului de la Chişinău ridicarea imunității parlamentare fostului preşedinte Voronin

Fostul preşedinte al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, actualemnte președintele Partidului Comuniştilor, ar putea fi cercetat penal. O solicitare de ridicare a imunității parlamentare a venit în adresa parlamentului de la Chişinău din partea procuraturii generale, scrie ageniţia Unimedia de la Chişinău.Ultima solicitare a venit împreună cu o sesizarea în adresa parlamentarilor moldoveni având ca scop ridicarea imunității parlamentare a fostului președinte moldovean ”pentru o ulterioară reținere, percheziție și trimitere în instanța de judecată a deputatului Vladimir Voronin”.
Președintele parlamentului de la Chişinău Mihai Ghimpu a citit sesizarea procuraturii generală, în care se menționează că Voronin a încălcat art. 329 Cod Penal pentru neglijență în serviciu în perioada protestelor din 7 aprilie, care au provocat decesul unei persoane și alte urmări grave. Fostul președinte al Republicii Moldova este acuzat că nu a luat măsuri necesare pentru menținerea ordinii publice și nu a convocat în ziua de 6,7 aprilie 2009 Consiliul Suprem de Securitate.
Parlamentul moldovean trebuie urmează să ia poziţie faţă de acest subiect la una din ședințele ordinare. Un proiect de lege în acest sens a fost remis comisiei judridice parlamentare, care va pregăti un raport în maxim 15 zile. Ridicarea imunității parlamentare, conform legislaţiei moldoveneşti, are loc prin votul majorității simple a deputaților.

Related posts

Leave a Comment