Primarul din Mociu s-a înscris în PC

Primarul comunei clujene Mociu, Marton Horvath, s-a înscris în Partidul Conservator. El fusese ales ca independent la alegerile din iunie 2012. Marton Horvath spune că a făcut acest gest pentru că noii colegi de partid i-au promis că vor sprijini dezvoltarea comunității pe care o conduce.Marton Horvath a fost, vreme de două mandate, viceprimar din partea UDMR. Apoi, în anul 2008, a devenit primar din partea UDMR, formațiune din care a demisionat la începutul anului 2012. În luna iunie a anului trecut, el a câștigat un nou mandat de primar, ca independent. PC mai are în Mociu și viceprimarul, precum și un consilier local.

Președintele PC Cluj, fostul senator Șerban Rădulescu, a declarat că există și alți primari care doresc să se alăture acestui partid. Unii nu o pot face din cauza actualei legi electorale, care prevede faptul că primarii care își schimbă partidul din voința lor proprie își pierd mandatul.

PC a reușit să atragă doi deputați, la începutul acestui an. Este vorba de Ioan Moldovan, ales pe lista PPDD, și de Mircea Irimie, ales din partea PDL.

Related posts

Leave a Comment