Primarul din Baia Mare ridică un zid în jurul unui bloc de romi. CNCD: E discriminare!


Proaspăt instalat în funcţie, primarul Cătălin Cherecheş a decis construirea unui zid în jurul unor blocuri locuite de romi, informează emaramures.ro.Un bloc din Baia Mare, locuit în majoritate de romi, va fi ascuns de ochii lumi printr-un zid. Primăria va demara construcţia unui gard de beton înalt de 3 metri şi lung de 100 de metri care va izola locuitorii blocului din strada Horea de restul lumii. Pentru asta, vor fi cheltuiţi circa 30.000 de lei, informează emaramures.ro.
“Zidul va fi realizat din bolţari de beton, cu fundaţie şi cu centură de beton deasupra, aşa ca să nu aibă impresia cineva că va putea să îl distrugă. Vom realiza un acces exclusiv din strada Electrolizei, astfel încât poate se va limita tot ceea ce înseamnă debandadă”, a declarat primarul Cătălin Cherecheş. În plus, în zonă ar urma să fie amplasată şi o secţie de poliţie.
Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminări s-a autosesizat deja în acest caz şi susţine prin vocea preşedintelui instituţiei, Asztalos Csaba, că situaţia “este inadmisibilă”. “Din punctul meu de vedere, situaţia este inadmisibilă. În şedinţa de colegiu director voi supune dezbaterii acest subiect. Vom cere suspendarea construirii zidului. Cred că asemenea demersuri se nasc din prostie, dacă pot spune asta la capătul unei şedinţe de cinci ore. Din lipsa comunicării, din lipsa de aplecare asupra înţelegerii acestei comunităţi.

Related posts

Leave a Comment