Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este liber


Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş este liber. Ordonanţa de reţinere pentru 24 de ore a expirat în urmă cu puţin timp. Totuşi, Tribunalul Argeş este aşteptat să se pronunţe asupra cererii procurorilor de arestare preventivă, pentru 29 de zile, a lui Constantin Nicolescu. Şeful C.J. Argeş a fost susţinut, din faţa tribunalului, de circa 100 de simpatizanţi.Preşedintele Consiliului Judeţean Argeş Constantin Nicolescu a fost reţinut pentru luare de mită, uz de fals şi trafic de influienţă. Acuzaţiile sunt formulate în trei dosare diferite. Unul dintre ele, vizează dosarul Penescu. Potrivit anchetatorilor, Nicolescu ar fi primit de la omul de afaceri peste 66.000 lei.
Într-un alt dosar, preşedintele Consiliului Judeţean e cercetat pentru că ar fi accesat fonduri PHARE în valoare de peste 880.000 de euro, în baza unui document care nu există în realitate. Bani erau destinaţi reabilitării a patru şcoli, iar lucrările au fost realizate de o singură firmă, care a încasat integral banii.
Pe timpul zilei procuroii au percheziţionat biroul şi locuinţa preşedintelui Consiliului Judeţean. Au căutat, se pare şi documentele privind o sponsorizare făcută către Arhiepiscopia Argeşului.
Înalt Prea Sfinţitul Calinic, arhiepiscopul Argeşului, îl acuză pe senatorul PDL Mircea Andrei că s-ar afla în spatele anchetei.
Victor Ponta a criticat acţiunea procurorilor, pe care i-a acuzat că acţionează la comandă politică. Constantin Nicolescu va fi prezentat instanţei cu propunerea de arestare preventivă pentru 29 de zile.

Related posts

Leave a Comment