Premiul UNITER pentru Cea mai bună actriţă a anului 2014 a revenit actriţei Anca Hanu de la Naţionalul clujean

Pentru rolul din „Amalia respiră adânc“, Anca Hanu a mai fost premiată cu Premiul pentru cea mai bună actriță la Festivalul de Teatru Scurt de la Oradea, 2014 şi cu Premiul pentru cea mai bună actriţă în rol principal oferit de Teatrul Naţional Cluj-Napoca, în cadrul evenimentului “Întâlnirile Internaţionale de la Cluj”, 2014. Actriţa a mai fost nominalizată la Premiul pentru Cea mai bună actriță în rol secundar pentru rolul Sirena din “Insula”, la Festivalul Internațional de Teatru „Atelier”, ediția a XX-a, Baia-Mare, şi la Premiul pentru debut, la Galele UNITER pentru rolul Grace din “Purificare” de Sarah Kane, 2007. Alături de Ada Milea, Anca Hanu a primit Premiul special pentru muzică pentru spectacolul “Sânziana şi Pepelea” la Festivalul Comediei Româneşti de la Bucureşti, 2014.

La premiile UNITER din acest an, Teatrul Naţional Cluj-Napoca a avut încă o nominalizare, la premiul pentru Cel mai bun actor în rol principal, prin actorul Sorin Leoveanu.

Juriul de nominalizări la premiile UNITER din acest an a fost alcătuit din criticii de teatru Monica Andronescu, Mircea Morariu şi Maria Zărnescu, iar juriul final, care a decis câştigătorii, a fost format din scenografa Ştefania Cenean, criticul literar Dan C. Mihăilescu, actriţa Valeria Seciu, criticul de teatru Oana Stoica şi regizorul Alexa Visarion.

Related posts

Leave a Comment