Prefectul județului Cluj a solicitat externarea pe motiv că este asimptomatic

Prefectul județului Cluj, Mircea Abrudean, a solicitat externarea din spital la 10 zile după ce a fost confirmat cu virusul SARS-CoV-2, pe motiv că este asimptomatic.

Abrudean a fost internat, împreună cu familia, toți fiind diagnosticați pozitiv. La testul de 8 zile, cei trei au fost reconfirmați cu noul coronavirus, dar fiind asimptomatici, externarea lor la 10 zile este posibilă.

Acesta a precizat, însă, că va rămâne în izolare la domiciliu, așa cum prevede legea.

„Astăzi se împlinesc 10 zile de la data la care am fost confirmați pozitiv cu Covid-19 și, conform Ordinului MS Nr. 1137/23.06.2020, am solicitat externarea, fiind asimptomatici. Vom rămâne în continuare în izolare la domiciliu, așa cum prevăd regulile. Mulțumim întregului personal de la Spitalul Clinic de Boli Infectioase din Cluj-Napoca pentru profesionalismul și dedicația cu care își fac meseria și pentru grija pe care o acordă tuturor pacienților internați aici”, a precizat prefectul.

Mircea Abrudean a dat asigurări că va repeta testul înainte de a reveni în colectivitate, chiar dacă după 14 zile se poate întoarce în societate fără a prezenta nici un pericol.

Related posts

Leave a Comment