Ponta dă undă verde pentru PSD Transilvania. Ioan Rus va coordona noua structură?

Președintele PSD, Victor Ponta, s-a întâlnit azi, la Cluj, cu liderii organizațiilor social-democrate din Transilvania. El a declarat că sprijină formarea unei structuri regionale, care să funcționeze sub numele de PSD Transilvania. Potrivit unora dintre participanții la întâlnirea cu președintele PSD, fostul vicepremier, Ioan Rus, va fi cel care va conduce noua structură regională.Ioan Rus a mai fost coordonator regional al PSD în Transilvania și vicepreședinte la nivel național. În opinia lui Victor Ponta, noua structură regională este necesară din punct de vedere organizatoric, iar din anul 2013, după Congresul PSD, noile structuri regionale vor trebui reprezentate în conducerea centrală a partidului.

Victor Ponta a spus că susține noua formulă organizatorică din PSD, pentru că este vorba de o rețetă care este deja aplicată în alte partide social-democrate din Europa. De asemenea, el a spus că aceste structuri unt necesare datorită diferențelor dintre regiuni.

Mai mult, în acest fel, PSD se pregătește de regionalizarea administrativă. În opinia președintelui PSD, această regionalizare ar trebui să aibă loc în anul 2014, pentru că în acest an începe și noul exercițiu financiar al Uniunii Europene. Victor Ponta spune că, o dată cu alegerile europarlamentare din iunie 2014, ar trebui organizate și alegeri pentru președinții de regiune și pentru consiliile regionale. El mai spune că aceste structuri ar trebui să preia o parte din responabilitățile Guvernului central, dar și unele care sunt în prezent ale consiliilor județene, pentru că, în opinia lui Victor Ponta, și județele vor trebui păstrate.

În privința celor trei foști miniștri care au condus Grupul de la Cluj din PSD, Victor Ponta a afirmat că se va baza în continuare pe ei. Președintele social-democrat a afirmat că, oricum, se consultă de multă vreme cu Ioan Rus, Vasile Dâncu și Vasile Pușcaș și că va conta pe ei în campania electorală.

Related posts

Leave a Comment