Ponta: Băsescu mă lasă fără ministrul de Externe. Marga, anunţat de Cotroceni că ar putea fi suspendat


Premierul Victor Ponta, care a părăsit pentru un minut şedinţa de joi cu oamenii de afaceri de la Camera de Comerţ pentru o discuţie telefonică, a declarat la întoarcere că a aflat că preşedintele Traian Băsescu îl lasă fără ministrul de Externe.”Am ieşit din sală, pentru că am fost sunat şi am aflat că Traian Băsescu tocmai mă lasă fără ministrul de Externe”, a spus Ponta.
Ponta a fost informat că preşedintele Traian Băsescu intenţionează să îl suspende pe Andrei Marga din postul de ministru al Afacerilor Externe, pentru că ministrul insistă pentru numirea unui ambasador care nu are avizul Parlamentului.
“În timpul acestei întâlniri (cu oamenii de afaceri prezenţi la Camera de Comerţ-n.r.), am avut o discuţie telefonică urgentă cu ministrul Marga, care m-a informat că pe problema unor ambasadori care au fost audiaţi şi au primit vot negativ în comisiile de politică externă, de la Cotroceni i s-a transmis că dacă nu trimite toate documentele – este vorba în special de ambasadorul de la Roma, dacă am înţeles bine, din scurta discuţie – va fi suspendat pentru că nu îşi îndeplineşte îndatoririle. Eu am considerat că nu avem nevoie de o nouă criză şi avem nevoie de ministrul de Externe, astfel că i-am cerut să procedeze la trimiterea documentelor către preşedinte, dar în momentul în care Parlamentul a dat aviz negativ şi preşedintele vrea să numească mâine ambasadori, se dorea o nouă criză”, a spus Ponta.
Comisiile pentru politică externă ale Parlamentului au respins, pe 26 iunie, propunerea MAE ca Dana Manuela Constantinescu să fie numită ambasator al României în Italia, cu reprezentare şi în Malta şi San Marino. Propunerea a întrunit 9 voturi “împotrivă”, trei voturi “pentru” şi două abţineri.
În cadrul audierilor, ea nu a ştiut să spună numele miniştrilor italieni care deţin portofoliile de Interne şi Externe.
Întrebat dacă a avut vreo discuţie cu premierul sau cu preşedintele Traian Băsescu privind o eventuală suspendare a sa din funcţie, ministrul de Externe, Andrei Marga a declarat că nu a avut nicio discuţie pe această temă şi că nici nu înţelege despre ce ar fi vorba.
Bogdan Oprea, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Traian Băsescu, a declarat, pentru Mediafax, că Preşedinţia “nu a făcut niciun demers împotriva” ministrului Afacerilor Externe, Andrei Marga.

Related posts

Leave a Comment