Politehnologii Partidului Comuniştilor Federaţiei Ruse elaborează strategia preluării puterii în Republica Moldova

Politehnologi ai Partidului Comuniştilor Federaţiei Ruse elaborează strategia preluării puterii în Republica Moldova, scrie agenţia rusă Regnum. Pentru că atât în Republica Moldova, dar şi în enclava separatistă prorusă Transnistria vor avea loc alegeri în organele legislative.

Pe întreg teritoriul Republicii Moldova, inclusiv Transnistria, vor activa politehnologii PCFR, anunţă agenţia aceeaşi Regnum făcând referire la surse din administraţia “prezidenţială” a separatiştilor de la Tiraspol. “În calitate de consilier de bază pentru alegerile prebăzute să aibă loc în Sovietul Suprem a aşa zisei RMN conform preşedintelui Igor Smirnov va fi adus unul dintre cei mai importanţi politehnologi ai comuniştilor ruşi. Îl va sprijini un membru al Camerei comune a Federaţiei Ruse, dar şi un deputat în exerciţiu din Duma de stat a Federaţiei Ruse, reprezentant a fracţiunii PCFR”, a anunţat sursa celor de la Regnum.
De asemenea, se anunţă că tehnologii PCFR vor activa în statul major al Partidului Comuniştilor a Republicii Moldova(PCRM):”ajutorul tehnologic de la Moscova venit din partea tovarăşilor a fost sancţionat la cal mai înalt nivel a Kremlinului. Conducerea PCRM prin intermediul tehnologilor PCFR se află într-o continuă legătură cu Administraţia preşedintelui Rusiei”, afirmă reprezentanţi ai statului major a PCRM.
Unii observatori din regiune leagă actvitatea tehnologilor PCFR pentru alegerile din Republica Moldova, inclusiv regiunea transnistreană, ca un exerciţiu test de aplicare în alegerile parlamentare din anul 2011 şi în cele prezidenţiale din 2012 din Rusia a unor tehnologii adecvate pentru propria formaţiune, care ar propulsa PCFR spre guvernare.
După ce Partidul Democrat a lui Marian Lupu şi-a dezvoltat o relaţie de parteneriat care se va răsfrânge şi pe sprijin electoral, cel mai important partid moldovenesc îşi face şi el o relaţie strategică electorală la Moscova.

Related posts

Leave a Comment