Pioşenia electorală a domnilor Boc şi Geoană

Pelerinajul de Sfânta Marie Mare de la mănăstirea Nicula a arătat, încă o dată, problemele morale pe care le au politicienii care se înghesuie la Doamne-Doamne ca să îi vadă electoratul. Nişte oameni care s-au certat ca la uşa cortului cât a fost postul de lung s-au înghesuit, umăr la umăr, ca să îi vadă poporul ce cruci mişto ştiu să facă ei.Pentru că nu se putea altfel, premierul PD-L, Emil Boc, şi preşedintele PSD al Senatului, Mircea Geoană, au mers la mănăstire cu alai. Nu au lipsit tot soiul de lideri şi de baroni locali, consilieri, secretari, sepepişti şi adjuncţi ai consilierului şoferului secretarei bodyguardului aghiotanului şefului de cabinet al cutărui şi cutărui potentat. Vorba unui om simplu, dacă ar fi mers cu familiile, ar fi fost de crezut.
În acest an, ditamai demnitarii au renunţat la pelerinajul cu girofar din alţi ani şi au urcat pe jos cale de doi kilometri per pedes apostolorum, adică pe jos. Cu tot cu sepepiştii care priveau creştineşte, dar vigilent, mulţimea pelerinilor, ca nu cumva să îl atace vreunul cu rozar pe demnitarul care se sacrifica de dragul poporului.
Primul semn că pe cucernicii Boc şi Geoană îi doare în bască de pelerinaj a fost faptul că nici unul dintre ei nu a catadicsit să dea şi pe la biserica greco-catolică de la Nicula. Ce contează că greco-catolicii sunt proprietarii de drept ai mănăstirii, când oamenii sunt puşi pe adunat voturi?
Apoi, sfinţiilor lor politice au ajuns la mănăstire. Uşor gâfâind, au trecut pe lângă semnul nelegiuirii. Este vorba de noua biserică construită în curtea mănăstirii, în ciuda unei interdicţii judecătoreşti, care opreşte orice fel de lucrări, până la finalul procesului de retrocedare deschis de Biserica Greco-Catolică. Pentru domnii Boc şi Geoană, dreptul de proprietate este aşa, ca apa sfinţită. Rău nu face, dar nici că ar depune vreun efort ca să îl respecte. În aceste condiţii, în care doi demnitari ai statului girează cu prezenţa lor încălcarea unei decizii judecătoreşti, este firesc ca România să scape de monitorizarea pe Justiţie abia la sfârşitul lumii, când raportul de ţară nu va mai fi făcut de Jose Manuel Durao Barroso, ci de Sfântul Mihail. Abia după acest raport de ţară, domnii Boc şi Geoanp vor afla dacă se vor integra sau nu în Rai. Numai că, la un asemenea fariseism, mă tem că ar putea fi respinsă candidatura lor, cu toate pelerinajele, crucile şi mătăniile de la Nicula.

Related posts

Leave a Comment