Piața artei din Cluj experimentează o nouă creștere

Piața artei din Cluj cunoaște o nouă creștere. Este vorba de un fenomen care este stimulat de turbulențele de pe piețele de capital, dar și de randamentele foarte bune obținute de investitorii care au cumpărat lucrări de artă și pe care le-au vândut cu profit. Clujul se află într-o situație privilegiată, pentru că a fost inclus de publicația Huffington Post pe lista celor 10 orașe în care este creată arta viitorului.

Piața artei clujene este una dintre cele mai dinamice din această parte a Europei. Există artiști valoroși, care au devenit cunoscuți la nivel internațional. Unele dintre lucrările lor au ajuns să fie vândute cu milioane de euro, iar valoarea financiară reflectă valoarea artistică, spune fostul rector al Universității de Artă și Design, profesorul Ioan Sbârciu.

Există randamente foarte bune și în cazul unor artiști mai puțin faimoși, spune fondatorul galeriei Cluj Art, Eugen Moț.

Unii dintre artiști, precum Alexandra Andone, au cunoscut o ascensiune constantă în ultimii ani.

Cei care investesc în artă sunt persoane care doresc deopotrivă să își plaseze investițiile și să își ofere o plăcere estetică. Ei nu cumpără doar lucrări ale artiștilor clujeni, ci și opere ale unor artiști internaționali care au expus la Cluj. Printre cele mai apreciate se numără cele realizate de arhiducesa Gabriela von Habsburg.

Related posts

Leave a Comment