Părinţii scot din buzunare peste 100 de euro pentru prima zi de şcoală a copilului


După vânzările modeste din sezonul de vară, marile reţele de magazine se pregătesc pentru un vârf de vânzări pe segmentul nealimentar în septembrie, când revin la şcoală sau la liceu aproximativ 2,5 milioane de elevi, potrivit datelor furnizate de Ministerul Educaţiei.Coşul mediu de cumpărături pentru începutul şcolii, care include 16 categorii de rechizite şi un ghiozdan, costă 400-500 de lei (în jur de 100 de euro) în supermarket, conform estimărilor făcute de specialiştii unui hipermarket, potrivit zf.ro.
La această sumă s-ar putea adăuga cheltuieli cu înnoirea garderobei, ţinând cont că de obicei părinţii le cumpără copiilor uniforme, treninguri şi pantofi noi la începutul fiecărui an şcolar. Cele trei produse costă în hipermarket 120-130 de lei, potrivit cataloagelor de pe site-urile reţelelor de profil.
Astfel, familiile cu doi copii ar putea da un salariu întreg în septembrie pe cumpărăturile de început de an şcolar: valoarea estimativă a coşului de rechizite şi haine pentru doi elevi este de 250-300 de euro, în condiţiile în care salariul mediu net la nivelul ţării este de circa 340 de euro.

Related posts

Leave a Comment