OPINIE Ziua în care am rămas fără țară

Nu avem dreptul să uităm marea tâlhărie care ne-a schimbat destinul. În 30 decembrie 1947, o bandă de neleguiți bolșevici l-a silit pe Regele Mihai I să semneze un act nul, intitulat abdicare.

În fruntea bandei de tâlhari erau doi oameni fără caracter: Petru Groza și Gheorghe Gheorghiu-Dej. Alungarea Regelui Mihai I a fost un pas decisiv în realizarea planului comuniștilor de a ne lăsa fără țară, prin instaurarea unei dictaturi cumplite.

Lagărele morții din Dobrogea, închisorile cumplite precum cea din Sighetu Marmației, represiunea armatei împotriva țăranilor care refuzau colectivizarea, supravegherea omniprezentă a Securității, sărăcia, teama, frigul și foamea sunt atributele unei epoci pe care imbecilii o numesc ”Epoca de Aur”.

Încă suferim consecințele tâlhăriei din 1947. Țara nu și-a revenit încă. România e o republică nefuncțională, în care partidele extremiste au prins din nou cheag. Unirea cu Basarabia e o chestiune veșnic amânată. În Uniunea Europeană, România este cunoscută mai ales prin sărăcie și prin instabilitate politică: avem anul și Guvernul.

Situația este tristă pentru că, spre deosebire de Cehia, Ungaria, Slovacia sau Polonia ori Țările Baltice, noi chiar avem la îndemână remediul: restaurarea monarhiei. Bineînțeles, restaurarea monarhiei nu este un remediu care vindecă instataneu; dar este un proces care deschide calea vindecării țării. Este vorba de o monarhie constituțională parlamentară, care ar readuce prestigiul internațional al țării acolo unde trebuie să fie. Prin prestația sa, monarhul asigură stabilitatea scenei politice și a celei economice și, astfel, generează prosperitate. Prin încurajarea universităților și a culturii, creează cunoaștere valoroasă, care, aplicată așa cum trebuie, generează prosperitate pentru toți. Noi avem o Familie Regală care și-a probat valoarea, devotamentul și dragostea față de țară așa cum nu a făcut-o nici un președinte. Soluția este simplă: Majestatea Sa Margareta a României trebuie să urce pe tronul de la Peleș și să fie încoronată Regina României. Îmi asum deschis acest scop și promit să facă tot ceea ce îmi stă în putință pentru a-l realiza.

Related posts

Leave a Comment