De doi ani faţa oraşului nostru s-a primenit radical. Chiar minoritarii sunt uimiţi de stăruinţa cu care primăria municipiului Cluj a urmărit îmbunătăţirile edilitare.
„De doi ani faţa oraşului nostru s-a primenit radical. Chiar minoritarii sunt uimiţi de stăruinţa cu care primăria municipiului Cluj a urmărit îmbunătăţirile edilitare.
Clujul echipagiilor luxoase ale conţilor şi grofilor era neglijat, pardoseala, pietruirea, asfaltarea pieţelor şi a străzilor lăsau mult de dorit.
În primii ani de după Unire nu era posibilă o energică operă de modernizare. Apoi s-a instalat politica în palatul comunal şi a dar naştere la prea multe ravagii. Cine nu-şi aduce aminte de regimul de pomină al averescanilor cari au tulburat rosturile financiare şi au provocat o penurie generală, încât nu se mai găsea un ban la casieria oraşului.
Locul politicianilor a fost luat de gospodari muncitori, cari s-au consacrat cu toată râvna problemelor oraşului. Publicul mare este martor permanentelor sforţări de civilizare a Clujului. Pieţele Unirii şi Mihai Viteazul, Calea regele Ferdinand au aspectele cele mai moderne şi mai plăcute. Se va construi un pod nou peste Someş pentru a decongestiona circulaţia de pe actualul pod central din Calea Regele Ferdinand.
Oriunde te întorci în cuprinsul oraşului dai de aceleaşi transformări cari schimbă fizionomia capitalei Ardealului şi ne fac onoare.
Au încetat şi şicanele uzinei electrice. Populaţia Clujului a fost cruţată în vremea din urmă de întreruperile de curent. Tot primăria actuală a inaugurat deservirea curentului electric de către noile motoare Diesel.
Dar nu vrem să ne întindem azi decât la activitatea edilitară propriu-zisă.
Cele din urmă înnoiri se fac în piaţa gării, unde în vreme ploioasă circulaţia era făcută imposibilă.
O mare lucrare de îndreptare şoselei a fost desăvârşită în Mănăştur. De la Academia de Agricultură începând până la hotarul Floreştilor, şoseaua a fost refăcută din nou, înălţată mult astfel încât apa să se poată scurge în şanţuri, fundamentată cu material durabil şi bine pietruită la suprafaţă. Mănăşturenii sunt astăzi extrem de mulţumiţi că le-a fost dat să vadă această grijă părintească a edililor municipiului şi judeţului. Toată primăvara au durat lucrările la această şosea, care ne face cinste.
Municipiul şi prefectura oraşului au depus toate strădaniile ca să îmbunătăţească deopotrivă centrul şi periferiile. Au dovedit curaj de întreprindere şi simţ de modernizare. Nici o preocupare politică nu deranjează înfăptuirea planurilor de ameliorări continue. Deviza primăriei este: hărnicie, curaj, întreprindere şi cruţare”. [„Patria”, anul IX, nr.127, Cluj, 13 iunie 1929].