Opel Astra soseşte în decembrie la 14.250 de euro

Opel a lansat pe piaţă noua generaţie a compactei Astra, cel mai bun produs al mărcii pe acest segment din istoria sa, unul care repetă performanţele sedanului de clasa medie Insignia, câştigator al titlului de “Maşina Anului” în Europa.Noul Astra se ridică în acest moment, ca urmare a dotărilor, tehnologiei şi performanţelor, la un nivel comparabil cu cel al claselor superioare sau cele din segmentul premium, apropiindu-se astfel de alte doua modele care au ridicat ştacheta clasei compacte, VW Golf şi Renault Megane.

Designul său continuă stilul Insignia, extrem de fluid şi modern, dinamic, inclusiv prin detaliile de îmbinare sau de finisaj. Interiorul este şi el unul elevat, cu materiale noi, placute la atingere, cu o ergonomie a spaţiului atent studiată şi cu o serie de amănunte, de exemplu spaţiile utile, obţinute prin colaborarea uzinei cu voluntari, potenţiali clienţi. Astfel au fost introduse spaţii secrete de depozitare, o impărţire mai eficientă a habitaclului, gadgeturi noi sau adaptate unei utilizari mai bune.

Motoarele noului Astra acoperă gama de benzină cu propulsoare noi, 1.4 si 1.6, ambele având şi versiuni din famila turbo realizată la nivel mondial de marii constructori. Versiunea Opel mizează pe 140, respectiv, 180 CP, valori mari, interesante, însoţite de maxime ale cuplului la fel de mari. Câstigul, faţă de motoarele pe care le-au înlocuit, provine dintr-un consum mai bun, în special la viteze mici, şi o greutate redusă, care, în final se manifestă tot prin consum redus. De asemenea, avem şi gama diesel, cu 1.7 şi 2.0 litri, capacitati cunoscute pentru Opel şi care, în linii mari nu au cunoscut evoluţii consistente. Îmbunătăţirile aduse noii Astra se regasesc şi la nivelul evoluţiei dinamice, suspensia beneficiind de excelentele şasiuri de top, echipate cu tehnologia FlexRide, dar şi cu o serie de inovaţii tehnice marca Opel menite să aducă stabilitatea şi comportamentul pe şosea la cote maxime.

Related posts

Leave a Comment