Îndrăgosteşte-te de păsări la Grădina Botanică

Cei care doresc să afle cât mai multe despre viaţa păsărilor sunt invitaţi în Grădina Botanică să participe la turului ghidat “Fii ornitolog pentru o zi şi îndrăgosteşte-te de păsări pentru toată viaţa!”.


Este cea de-a doua ediţie a acestei manifestări, organizată de Primăria Cluj-Napoca. Ideea continuării acestei acţiuni a venit după succesul înregistrat cu ocazia Zilelor municipiului Cluj-Napoca, când aproape 200 de clujeni au fost interesaţi să efectueze un astfel de tur.

Cei care vor participa la acest tur vor fi însoţiţi de către ornitologul Alexandru Stermin, doctorand la USAMV, care efectuează un studiu despre activitatea păsărilor. Cu această ocazie vor fi efectuate mai multe trasee în Grădina Botanică, pe parcursul cărora se va observa şi monitoriza viaţa păsărilor din această zonă şi chiar le va fi stimulată activitatea vocală cu ajutorul unui casetofon.

Fiacare participant va primi câte o mapă cu câte cinci formulare, câte unul pentru fiecare punct de pe traseu, care va fi completat în timpul observaţiei, aşa cum fac ornitologii care efectuează studii de cercetare în Grădina Botanică.

Cei care doresc să participe la această acţiune sunt aşteptaţi sâmbătă, 20 august 2011, la ora 10.00, în faţa Grădinii Botanice. Intrarea este liberă

Related posts

Leave a Comment