Oficial: Cluj-Napoca, Floreștiul și alte localități reintră în scenariul roșu

Noi restricții încep de vineri în Cluj-Napoca. Orașul reintră oficial în scenariul roșu, din cauza creșterii numărului de noi infectări cu coronavirus.

Decizia impunerii de noi restricții a fost luată de Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, în contextul în care rata incidenței noilor cazuri de infectare cu coronavirus a ajuns în Cluj-Napoca la 3,73 la mia de locuitori. Tot în scenariul roșu au intrat și comunele Aiton, Bobâlna, Căianu, Florești, Iara și Jucu.

Acest lucru înseamnă limitarea numărului de spectatori la maximum 30 la sută din capacitatea arenelor sportive ori sălilor de sport. În cinematografe sau săli de concerte, este permis accesul spectatorilor în limita capacității de 50 la sută din totalul locurilor. Spectacolele ori concertele în aer liber pot avea loc cu limitarea participanților la 1.000 de persoane. Nunțile, botezurile ori alte evenimente private pot fi organizate în limita a 200 de participanți. Toți aceștia trebuie să fi fost vaccinați, trecuți recent prin infecție sau testați. Restaurantele, cafenelele ori barurile pot funcționa la 50 la sută din capacitate.

La nivelul județului Cluj, rata incidenței este de 2,91 la mia de locuitori. Însă această rată crește rapid. În ultimele 24 de ore, 329 de persoane au fost înregistrate de autorități după ce s-au infectat cu coronavirus. O treime dintre infectații din ultimele zile sunt persoane vaccinate, care au făcut forme foarte ușoare. În județ, au fost administrate peste 558.000 de doze de vaccin. Peste 268.000 de persoane sunt vaccinate cu ambele doze.

Related posts

Leave a Comment