O româncă, pilot de teste pentru avioanele de vânătoare Gripen


Daniela Svenson şi-a descoperit pasiunea pentru avioane de la vârsta de 8 ani. Acum ea este inginerul pe teste de zbor al SAAB.O româncă testează aparatele de vânătoare Gripen. Daniela Svenson a plecat din ţară în urmă cu 11 ani şi a reuşit să-şi construiască o carieră într-o lume a bărbaţilor. Românca are o explicaţie simplă: pasiunea.
Danielei au început să-i placă avioanele de pe la 8 ani. “Mă uitam la aeroclubul din Târgu Mureş de la mine de pe geam şi mă uitam la toate avioanele care zburau pe acolo”, a povestit femeia.
Imediat după ce a terminat liceul a vrut să se îndrepte spre şcoala de piloţi militari, dar la acea vreme femeile nu aveau acces. Nu a renunţat însă la pasiunea ei.
“M-am dus la facultatea de aeronautică şi am devenit inginer de aviaţie. Vreau să zbor, să pilotez, să ştiu ce face un avion, cum şi de ce”, a explicat Daniela Svenson.
După ce a terminat facultatea, Daniela a aflat că suedezii de la SAAB caută ingineri. “Mi-am trimis CV-ul la ei şi le-am spus în scrisare că vreau foarte mult să lucrez în aviaţie, ca din pacate nu am experianţă, dar că vreau să învăţ şi m-au primit”, îşi aminteşte inginerul de teste de zbor de la SAAB.
Daniela s-a stabilit în Suedia, unde şi-a întemeiat şi o familie. Deşi are doar un an şi jumătate, fetiţa ei dă semne deja că împărtăşeste pasiunea mamei.

Related posts

Leave a Comment