Nu faceţi tot ce vă spun europenii să faceţi! Noi de asta suntem în criză economică!


Ministrul turc al Afacerilor Europene relatează o discuţie avută în urmă cu 2 ani cu Emil Boc, care l-ar fi sfătuit ca Turcia să nu facă “tot ce spun europenii”, explicând că România a ajuns în situaţie economică dificilă deoarece a fost prea flexibilă în negocieri şi a acceptat lucruri prea repede.Egemen Bagiş, ministrul turc al Afacerilor Externe, a explicat că Turcia încearcă încă din 1959 să devină membră a structurilor comunitare, învăţând foarte mult din experienţa aderării României.
Acesta a povestit conţinutul unei discuţii pe care ar fi avut-o cu Emil Boc cu ocazia unei întâlniri, acum 2 ani, chiar în ziua în care acesta, semnase actele cu privire la scăderea salariilor, prelungirea vârstei de pensionare şi creşterea anumitor taxe. Nu era o zi tocmai bună pentru o întâlnire.
Cu privirea pierdută şi gândurile departe, Boc a încercat totuşi să îi dea un sfat premierului turc: «Nu faceţi tot ce vă spun europenii să faceţi! Motivul pentru care suntem în această situaţie economică este acela că în timpul negocierilor am fost probabil prea flexibili. Poate că am acceptat lucrurile prea repede».

Related posts

Leave a Comment